Bruine Bonensoep

8
Langer dan 1 uur -
Soep
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Breng de bonen met het weekwater, bouillontablet, selderei, peterselie, laurierblad, peperkorels, kruidnagel en majoraan aan de kook en laat in tenminste 1 uur zachtjes gaar koken laat de dobbelsteentjes spek in een grote panop matig vuur rustig uitbakken. neem ze met een schuimspaan uit de pan. doe uisnippers en blokjes selderei in de pan en fruit ze in het hete spekvet tot ze goudbruin zijn. roer er de bloem door en laat deze meefruiten tot hij lichtbruin gekleurd is. giet het kookvocht van de bruine bonen met grote scheuten tegelijk af boven de braadpan met het bloemmengsel en roer telkens goed door. blijf roeren tot het geheel goed is gebonde.verwijder het laurierblad uit de bonenen wrijf ze door een zeef (staafmixerfijn mixen) oma had geen staafmixer in de pan met het gebonde kookvocht voeg de spekjes en prei toe. breng de soep roerende aan de kook en laat hem nog tien minuten met de deksel opde pan zachtjes doorkoken

Bruine Bonensoep is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Bruinebonensoep
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bonensoep met ciabatta
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bonensoep
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pittige bonensoep
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Varkenshaasje met champignons
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Klassiek recept voor verloren brood
Bekijk recept
Varkensreepjes met bruin bier
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Saté van visgehakt en kokos
30 min Bijgerecht
Bekijk recept