Aardappel-kaascake

0
Langer dan 1 uur -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Schil de aardappelen en kook ze gaar in water met wat zout. Maak ze fijn. Zeefde bloem boven een kom en voeg de geraspte kaas, het aardappelkruim en zout toe. Verwarm de melk met de boter en los de gist erin op.Schenk het gistmengsel in de kome en breek de eieren erboven. Kneed tot een soepel, elastisch deeg ontstaat. Laat het deef afgedekt op een warme plaats ? 2 uur rijzen. Kneed het deeg even door en druk het in een ingevette cakevorm. Laa het afgedekt opnieuw ? 1 uur rijzen. Bak de cake in een voorverwarmde oven van 175 graden in ca. 45 minuten goudbruin en gaar. Laat het iets afkoelen en stort hem. Serveer het in plakken.

Aardappel-kaascake is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Kaascake Met Gedroogde Tomaat En Salami.
10-20 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Ham En Kaascake
30-60 min -
Bekijk recept
Kaastaart met chocolade en sinaasappel
0 min
Bekijk recept

Kabeljauw met Provençaalse groenten en aardappel-knoflookpuree
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
BBQ speklappen met geroosterde zoete aardappel
45 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepofte zoete aardappel met avocado-maissalade
15 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Veloutésoepje van zoete aardappel met sint-jakobsvruchten
35 min Voorgerecht
Bekijk recept