Laat de honing met de boter de vanille en de kaneel in een gietijzeren pan onder voortdurend roeren met een houten lepel 3 tot 4 minuten borrelend koken, tot de massa begint te binden. Roer de amandelen door de honig massa en blijf roeren tot ze begint te caramelliseren. Dit duurt ong. 3 tot 4 min. Laat alles goed roerende nog 2 tot 3 min. koken tot het roodbruin ziet. Neem de pan van het vuur, En roer de massa af en toe tot het niet meer schuimt. Vet een groot stuk vetvrijpapier in met boter. Leg het op een houten plank. Strijk de caramelmassa uit en laat hem koud worden op het papier. Breek het karamel tussen 2 vellen vetvrijpapier, in gelijke stukjes. Leg de amandelen in de caramel eventueel in de caisses ze blijven goed in een gesloten trommel enkele weken vers.
Amandelen In Honingcaramel is een recept van Smulweb.nl