Marsepein Appeltjes

Langer dan 1 uur -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Breng 1 liter water aan de kook, doe de gewone en de bittere amandelen erin, en laat ze 1 min trekken. Spoel de amandelen af in een zeef onder koud water. Verwijder de vliesjes. Laat ze op een doek 12 uur drogen. Zeef de poedersuiker maal de amandelen fijn. Meng de gemalen amandelen met de poedersuiker roer het eiwit los. Meng het rozenwater de rum, en beetje voor beetje zoveel eiwit door de amandelmassa-suikermassa dat de vorm van de massa vochtig is. vorm kersen grote balletjes van het marsepein, zeef de cacao en wentel de balletjes er door heen. Leg de marsepeinballetjes in de papieren caisses en bewaar ze het liefst tussen vloeipapier in een trommel.

Marsepein Appeltjes is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Kalkoenfilet met salie-appeltjes
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Varkensfilet met hele appeltjes en knoflook
1uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kalkoenblokjes met appel en puree - speciaal voor kids
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Geurige appeltjes met kaneel uit de oven
20 min Nagerecht
Bekijk recept

Vrolijke kerstkoekjes
60 min -
Bekijk recept
Cakespookjes
1 uur- Nagerecht
Bekijk recept
Kerststadje in de sneeuw
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Rudolph’s cupcakes
2 uur-
Bekijk recept