De biefstukjes zonodig met een touwtje rondom opbinden tot een ronde vorm (of vraag de slager dit te doen). De olie, cognac, citroensap, zout, peper en mierikswortel in een kom doen en goed door elkaar roeren. Het knoflookteentje en het uitje pellen; de knoflook in de kom persen en het uitje erboven raspen. De sterkers wassen en goed droog deppen met een doek en fijnhakken. Dit met de kervel en de gedroogde kruiden in de kom doen en weer goed mengen. De stukjes vlees nu in de kom leggen en rondom goed inwrijven met deze marinade. De kom met het vlees afgedekt ca. 2 uur laten marineren en het vlees af en toe omkeren. Intussen bereiden voor het garnituur: De sla schoonmaken en goed laten uitlekken of in de slacentrifuge doen. De artisjokbodems en de aspergepunten in hun eigen vloeistof in kleine pannetjes doen en zachtjes door en door warm laten worden. De palmharten op een zeef laten uitlekken. De tomaten wassen, afdrogen en aan de bovenhant kruisgewijs inkerven. De sterkers en de peterselie wassen en laten uitlekken. De biefstukjes uit de kruidenmassa nemen en droogdeppen met papier. De tomaten en het vlees op de rooster van de grill leggen en onder de voorverwarmde grill schuiven. Schuif ook een lekplaat onder het rooster. Aan beide kanten snel in ca. 2 - 3 minuten per kant grillen. Intussen de boter in een pan verhitten, de palmharten erin leggen en in ca. 5 minuten rondom goudgeel bakken. De tournedos uit de grill nemen, aan beide kanten zouten en bestrooien met peper. Het vlees met de tomaten op een met slabladeren beklede voorverwarmde schotel leggen. De palmharten uit de pan nemen, even laten uitdruipen en ook op de schotel leggen. De goed uitgelekte artisjokbodems en de aspergepunten ook op de schotel leggen. De Hollandse saus afmaken door er wat tomatenpuree door te roeren. Hiermee de artisjokbodems vullen. De sterkers en de peterselie in kleine toefjes als garnering rondom de schotel leggen.
Runderfilet, Gekruid (Feestelijk Gerecht ) is een recept van Smulweb.nl