In braadpan de boter smelten, het vlees met peper bestrooien en snel bruin bakken. Doe het in gedeeltes zodat het niet te waterig word en het vlees lekker bruin is. Dan de uien meebakken. Als de uien een beetje verkleurd zijn het geheel afblussen met de frambozenazijn een flinke scheut. Laat dat 1 min. borrelen en voeg dan de bouillon toe. Laurierblad,geneverbes en kruidnagel toevoegen. Peperkoek verkruimelen en bij de massa doen. Op een klein sudderplaatje 2 a 3 uur lekker smoren. In een diepe schaal de broodblokjes doen. In een steelpannetje de boter smelten met de uitgeknepen knoflook. Let op! de boter niet bruin laten worden.Goudreinetten uitboren en schillen en in schijven snijden. Leg de appel op de hachee en daarboven op de aardappelpuree scheppen en met een pannelikker gladstrijken. De gesmolten boter over het brood gieten en even met een lepel goed doorscheppen zodat alles met boter bedekt is. Dit over de puree gelijkmatig verdelen. De schotel in een vooorverwarmde oven van 200 GR.schuiven en 30 min. laten bruin worden. De hachee in de rechthoekige schaal doen