2 Verhit de boter in een braadpan en wacht tot het schuim is weggetrokken. Zet het vuur laag.
3 Bak de sukadelapjes aan beide kanten zachtjes bruin en bestrooi het vlees met peper en zout.
4 Haal het vlees uit de pan.
5 Bak de ui in de braadboter zachtjes glazig (ca. 3 minuten).
6 Roer de tomatenpuree erdoor en bak het geheel nog 1 minuut.
7 Leg het vlees terug in de pan.
8 Schenk zoveel heet water in de pan dat het vlees net onderstaat, voeg de laurierblaadjes, de kruidnagels en de azijn toe en breng het vocht tegen de kook aan.
9 Leg het deksel op de pan en stoof het vlees op het allerlaagste vuur (eventueel op een vlamverdeler) zachtjes gaar (ca. 2? uur). 1
0 Roer de mosterd en peper en zout naar smaak door de jus. Lekker met aardappelpuree en rode kool met appeltjes.
Oer-Hollandse Sudderlapjes is een recept van Smulweb.nl