Oer-Hollandse Sudderlapjes

4
Langer dan 1 uur -
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Pel en snipper de ui.
  • 2 Verhit de boter in een braadpan en wacht tot het schuim is weggetrokken. Zet het vuur laag.
  • 3 Bak de sukadelapjes aan beide kanten zachtjes bruin en bestrooi het vlees met peper en zout.
  • 4 Haal het vlees uit de pan.
  • 5 Bak de ui in de braadboter zachtjes glazig (ca. 3 minuten).
  • 6 Roer de tomatenpuree erdoor en bak het geheel nog 1 minuut.
  • 7 Leg het vlees terug in de pan.
  • 8 Schenk zoveel heet water in de pan dat het vlees net onderstaat, voeg de laurierblaadjes, de kruidnagels en de azijn toe en breng het vocht tegen de kook aan.
  • 9 Leg het deksel op de pan en stoof het vlees op het allerlaagste vuur (eventueel op een vlamverdeler) zachtjes gaar (ca. 2? uur). 1
  • 0 Roer de mosterd en peper en zout naar smaak door de jus. Lekker met aardappelpuree en rode kool met appeltjes.

Oer-Hollandse Sudderlapjes is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Oer-Hollandse Sudderlapjes
Langer dan 2 uur - Bijgerecht
Bekijk recept
Sudderlapjes
Langer dan 2 uur - Bijgerecht
Bekijk recept
Sudderlapjes
Langer dan 2 uur - Bijgerecht
Bekijk recept
Sudderlapjes
Langer dan 2 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept

Meergranenbrood met pindakaas
5 min -
Bekijk recept
Oer-Hollands vispotje
15 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oer-Vlaams varkensgebraad met bloemkool en kaassaus uit De Helaasheid der Dingen
70 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oer-Hollandse boerenkool
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept