Verwijder de zaadjes en lijsten uit de Spaanse peper en snijd hem in zeer smalle reepjes. Meng de peper met de uitgeperste knoflook en de rest van de ingredienten voor de marinade. Doe de kippenvleugeltjes in een schaal of kom, schenk de marinade erover en laat het geheel ruim 1 uur marineren. Halveer de olijven of snijd ze in ringetjes, snipper de oregano maar houd een paar takje achter voor de garnering. Haal de kip uit de marinade en dep ze droog. Bewaar wat van de marinade. Verhit de boter in de wok, uit laten bruisen en dan de olie toevoegen. Roerbak de vleugeltjes in de matig hete olie bruin en gaar in ca. 10 minuten. Voeg dan de olijven, amandelen, oregano, sherry en 2 eetlepels marinade toe. Breng het geheel op smaak met peper en zout en warm nog ca. 2 minuten door. Garneer met de achtergehouden oregano.
Gemarineerde Kippenvleugeltjes is een recept van Smulweb.nl