Tomatenketchup Rood

Langer dan 1 uur -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Pel en snipper het sjalotje. Snijd de tomaten in stukken en doe ze in een pan. Voeg de sjalot toe. Breng de tomaten in een gesloten pan zachtjes aan de kook en laat de tomaten circa 15 minuten zachtjes koken tot ze zacht zijn. Wrijf de tomatenmassa boven een andere pan (met een dikke bodem) door een zeef. Roer het selderijzout, de basterdsuiker, de azijn de cayennepeper en het kruidenbuideltje door de tomatenpuree. Laat de tomatenketchup in circa 90 minuten op een zacht vuur tot ongeveer de helft inkoken. Roer af en toe.haal het kruidenbuiltje uit de pan. Vul de fles met de nog hete ketchup en sluit de fles direct af. Laat de ketchup afkoelen. De tomatenketchup is ongeveer een maand in de koelkast houdbaar. Wilt u hem langer bewaren, dan kan de fles in een pan met kokend water (op een doek om barsten te voorkomen) in circa 15 minuten worden gepasteuriseerd. Na opening is ook de gepasteuriseerde tomatenketchup maar beperkt houdbaar.

Tomatenketchup Rood is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Soep van rabarber met rood fruit en vanille-ijs
Nagerecht
Bekijk recept
Shoarma met paprika en frites
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chocoladecrèmetaart met rood fruit
95 min- Nagerecht
Bekijk recept
Gehaktschotel met basmatirijst
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Havermout-maïspannenkoekjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tomaten-currydip
5 min Bijgerecht
Bekijk recept
Reuzengehaktschijf met boontjes
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vrolijke mini-cheeseburgers met cheddar
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept