Snij de taart overlangs horizontaal door. Bereid ondertussen de mokkaroom. Breng de melk met het vanillestokje tegen de kook aan en laat het zachtjes ca. 10 minuten trekken. Klop ondertussen de eidooiers met de suiker ca. 10 minuten tot een schuimig wit mengsel wat als een breed lint van de gardes loopt. Voeg in delen al roerend de bloem en een snuf zout toe. Schraap het vanillemerg uit het stokje en voeg dit weer toe aan de melk. Giet al roerend de warme melk in een dun straaltje bij het eimengsel. Giet dit mengsel terug in de pan en breng het, roerend, tegen de kook aan. Laat het roerend in ca. 2 minuten binden. Neem de pan van het vuur en laat de room afkoelen (eventueel in een bak met koud water) onder regelmatig roeren. Roer het koffie-extract en de slagroom door de room. Bedruppel de lagen taart met de likeur. Bestrijk de onderste laag met 1/3 van het mokkaroommengsel en zet de bovenkant erop. Bestrijk de hele zijkant van de taart dun met een deel van het mokkaroommengsel. Schep de hagelslag op een groot bord. Pak de taart voorzichtig met 2 vlakke handen op, bij de onder- en bovenkant en draai hem op zijn zijkant. Rol de zijkant van de taart als een wagenwiel door de hagelslag zodat deze mooi bedekt wordt. Leg hem terug. Bestrijk nu de bovenkant met het mokkaroommengsel. Leg er voorzichting een sjabloom naar keuze op en bestrooi de taart dun met de rest van de hagelslag, neem het sjabloon eraf.