Walnoot-perentaart

8
30-60 min -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Voor het deeg: Suiker, eidooiers en een snufje zout mengen. Bloem en gemalen walnoten erdoor roeren. Boter en 2 a 3 eetlepels water toevoegen en snel tot een samenhangend deeg kneden. Deeg in plasticfolie 1 uur in de koelkast laten rusten. Bakblik invetten en bodem bedekken met het deeg. De peren schillen, in dunnen schijfjes snijden en cirkelvormig op het deeg leggen. Voor de creme: De melk, creme fraiche, eieren, suiker, en cognac mengen en over de peren schenken. Taart in het midden van de oven op 180 graden 40 minuten bakken. Walnoten over de taart verdelen en nog 10 minuten bakken.

Walnoot-perentaart is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Toffee-perentaart
2 uur-
Bekijk recept
Perentaart uit de pan met amandelen en gember
45 min- Nagerecht
Bekijk recept
Perentaart
90 min
Bekijk recept
Open perentaart
20 min Gebak
Bekijk recept

Andijviesalade met tonijn
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Toast met Hüttenkäse, parmaham en walnoot
10 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Driehoekjes van selder met roquefort
20 min Snack
Bekijk recept
Witlofschuitjes met knapperige rijst-amandelballetjes
45 min- Bijgerecht
Bekijk recept