Kip Met Champignons-pestosaus

4
30-60 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Champignons schoonmaken en in vieren snijden. Champignons en wijn in pan doen en met deksel op de pan ca. 5 minuten op laag vuur koken, af en toe roeren. In steelpan 20 g boter verhitten, maar niet bruin laten worden. Bloem erdoor roeren en al roerende zachtjes ca. 30 seconden laten pruttelen. Al roerende scheutje voor scheutje melk erdoor roeren tot een gladde gebonden saus ontstaat. Pan van het vuur nemen. Knoflook pellen en boven saus uitpersen. Pesto erdoor roeren. Op smaak brengen met Italiaanse keukenkruiden, zout, peper en een snufje nootmuskaat. Champignons uit het vocht nemen en met de yoghurt door saus roeren. Geraspte kaas door de saus roeren. Kipfilets in stukjes snijden en bestrooien met zout en peper. In een koekepan 30 g boter verhitten en kip bruin en gaar bakken. Intussen de champignonsaus op laag vuur door en door verwarmen, af en toe roeren. Saus niet meer laten koken. Kip door saus roeren.

Kip Met Champignons-pestosaus is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Volkoren pasta pesto
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Courgettebloem gevuld met mousse van courgettes en scampi
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Wokpasta met kip, champignons en pestosaus
15 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met broccoli en romige pestosaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Peperkip uit de oven
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepekelde en gevlinderde kip van de barbecue
45 min Bijgerecht
Bekijk recept