Champignons schoonmaken en in vieren snijden. Champignons en wijn in pan doen en met deksel op de pan ca. 5 minuten op laag vuur koken, af en toe roeren. In steelpan 20 g boter verhitten, maar niet bruin laten worden. Bloem erdoor roeren en al roerende zachtjes ca. 30 seconden laten pruttelen. Al roerende scheutje voor scheutje melk erdoor roeren tot een gladde gebonden saus ontstaat. Pan van het vuur nemen. Knoflook pellen en boven saus uitpersen. Pesto erdoor roeren. Op smaak brengen met Italiaanse keukenkruiden, zout, peper en een snufje nootmuskaat. Champignons uit het vocht nemen en met de yoghurt door saus roeren. Geraspte kaas door de saus roeren. Kipfilets in stukjes snijden en bestrooien met zout en peper. In een koekepan 30 g boter verhitten en kip bruin en gaar bakken. Intussen de champignonsaus op laag vuur door en door verwarmen, af en toe roeren. Saus niet meer laten koken. Kip door saus roeren.
Kip Met Champignons-pestosaus is een recept van Smulweb.nl