1 Laat de rozijnen voor de verwerking goed uitlekken in een zeef. 2 Bereid het brooddeeg zoals beschreven in het Algemene recept brooddeeg en laat het 25 minuten rijzen. 3 Werk de uitgelekte rozijnen voorzichtig door het deeg en laat het weer 25 minuten rijzen. Druk het deeg plat op een met bloem bestoven aanrecht in de vorm van een slordige pizza met een doorsnede van ongeveer 25 centimeter. 4 Leg het deeg op de ingevette bakplaat en verdeel d gorgonzola erover. Klap de deegplak, iets uit het midden, dubbel zodat een net-niet-helemaal dichtgevouwen pizza ontstaat. 5 Laat het gevormde brood nog 20 minuten rijzen onder een warme vochtige doek. Bak de gerezen bol gaar en goudbruin (dit vergt een minuut of 25, maar als het eerder klaar is, direct uit de oven halen!). 6 Rooster intussen het amandelschaafsel in een droge, hete koekenpan lichtbruin. Haal het brood uit de oven en kwast het in met boter. Strooi het amandelschaafsel er direct over.