Het vlees: Fruit een deel van de uien met de knoflook glazig in de olijfolie. Voeg het door de molen gedraaide vlees of het gehakt toe. Bak dit rullig maar niet helemaal gaar. Afblussen met een deel van de wijn. De sauce: Fruit de ui en de knoflook glazig. Voeg de gepelde tomaten toe en maak dit op smaak met peper, zout en een scheutje balsamico azijn. Laat dit iets inkoken en voeg het vlees toe, de rest van de wijn en naar smaak een deel van de boullion. Laat dit inkoken met de oregano. Wanneer de sauce te dik wordt naar smaak verdunnen met wijn of boullion. Deze sauce meerdere uren de gelegenheid geven op een zeer zacht vuur te trekken. Voor het serveren een ei loskloppen en midden in de pan een kuiltje maken. In dit kuiltje snel het ei door de sauce roeren zodat het niet zichtbaar stolt en draden trekt. Op smaak maken met zout en peper. Voor het opdienen naar smaak de verse basilicum door de sauce roeren. Voor het serveren de pasta koken in ruim water met zout en olijfolie. Na het afgieten een goede klont roomboter (geen margarine!!!) door de pasta roeren.