Breek het brood in stukjes en week die ongeveer 20 minuten in de melk. Pel en snipper intussen de ui en de knoflook.Schil de appels en rasp ze grof.Snijd de abrikozen in kleine stukjes.Verhit de olie in een braadpan en fruit de ui en knoflook ongeveer 3 minuten.Voeg het gehakt toe en bak het rul.Roer de chilipoeder en zout naar smaak toe en roer het geheel nog 1 minuut.Roer dan de appel,stukjes abrikoos,amandelen en tomatenpuree erdoor.Knijp het brood uit er roer het door het gehaktmengsel.Breng het mengsel pittig op smaak met zout en cayennepeper en schep het in een lage ovenschaal.Strijk de bovenkant glad.Klop de eieren los met de slagroom en de geelwortel.Schenk het mengsel over het gehakt en bestrooi het geheel met 50 gram kaas.Bak de schotel in het midden van de oven ongeveer 45 minuten goudbruin en gaar.Strooi voor het opdienen de laaste kaas erover
Zuid Afrikaanse Gehaktschotel is een recept van Smulweb.nl