Was de tomaten en maak er een inkerving in. Dompel ze enkele ogenblikken onder in kokend water, laat ze " schrikken " in koud water en pel ze. Snij de tomaten in stukjes. Pel de uien en het knoflookteentje en hak ze fijn. Was de peterselie en hak fijn. Snij de sneetjes ham in
2. Verwijder het vel van de kip. Pel de paprika′s, verwijder de zaadlijsten en snij ze in reepjes. Verhit 2 koffielepels olijfolie in een pan en bak er gedurende 30 seconden de sneetjes ham langs elke kant in aan. Haal ze uit de pan en leg er de stukken kip in. Bak de kip 10 minuten goudbruin aan. Kruid met peper, zout en paprikapoeder. Haal de kip uit de pan en hou warm. Verhit de resterende olie in de pan en fruit er de ui in aan. Voeg de tomaten, de paprika′s, de knoflook en het kruidentuiltje toe. Leg er de kip op, zet het deksel op de pan en laat 35 minuten stoven op een laag vuurtje. Draai de stukken kip regelmatig om. Haal net voor het opdienen het kruidentuiltje uit de pan en voeg de sneetjes ham toe. Warm nog eventjes op. Leg de stukken kip op een dienschotel, leg er een sneetje ham over en bestrooi met de gehakte peterselie. Dien onmiddellijk op.