Baskische Kip

6
Langer dan 1 uur -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Was de tomaten en maak er een inkerving in. Dompel ze enkele ogenblikken onder in kokend water, laat ze " schrikken " in koud water en pel ze. Snij de tomaten in stukjes. Pel de uien en het knoflookteentje en hak ze fijn. Was de peterselie en hak fijn. Snij de sneetjes ham in

2. Verwijder het vel van de kip. Pel de paprika′s, verwijder de zaadlijsten en snij ze in reepjes. Verhit 2 koffielepels olijfolie in een pan en bak er gedurende 30 seconden de sneetjes ham langs elke kant in aan. Haal ze uit de pan en leg er de stukken kip in. Bak de kip 10 minuten goudbruin aan. Kruid met peper, zout en paprikapoeder. Haal de kip uit de pan en hou warm. Verhit de resterende olie in de pan en fruit er de ui in aan. Voeg de tomaten, de paprika′s, de knoflook en het kruidentuiltje toe. Leg er de kip op, zet het deksel op de pan en laat 35 minuten stoven op een laag vuurtje. Draai de stukken kip regelmatig om. Haal net voor het opdienen het kruidentuiltje uit de pan en voeg de sneetjes ham toe. Warm nog eventjes op. Leg de stukken kip op een dienschotel, leg er een sneetje ham over en bestrooi met de gehakte peterselie. Dien onmiddellijk op.

Baskische Kip is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Peperkip uit de oven
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepekelde en gevlinderde kip van de barbecue
45 min Bijgerecht
Bekijk recept

Baskische kip met chorizo
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lamskoteletjes met Baskische saus
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Baskische piperade en knapperige bayonneham
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Konijnenbouten op Baskische wijze
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept