Snijd het vlees in dobbelstenen van ca 2 cm. Bestrooi met peper. Pel de sjalotten en snijd in vieren. Hak de knoflookteen fijn. Bak in een braadpan met 50 gr boter de spekblokjes ca 5 min. voeg sjalotten en knoflook toe en laat nof 5 min bakken. Schep ui en spek met een schuimspaan uit de pan en bewaar. Voeg aan braadvet 25 gr boter toe en 2 lp olie. Braad de stukjes vlees al roerend snel bruin. Bestrooi met bloem,laat 2 min doorbakken. Voeg heet water toe,goed roeren. voeg wortelbolletjes(stukjes winterwortel mag ook),tijm en spek en ui mengsel toe voegen. Warm wijn op in steelpan en voeg al roerend toe. Laat minimaal 2 1/2 uur heel zacht op een sudderplaatje pruttelen. Af en toe roeren. Maak de champignons schoon,snijd in vieren. Bak in koekenpan met een beetje peper en zout in boter snel bruin. Roer dir door de Boeuf,laat 15 min doorwarmen. Breng op smaak met peper en zout. Hak de peterseli fijn,strooi over de schotel en serveer met kruimelige aardappels en een glas fruitige rode wijn.