Verhit de olie in een koekepan en leg de plakken aubergine erin. Bak ze aan beide kanten goudbruin en laat ze uitlekken op keukenpapier. Smelt de boter in een braadpan en bak het vlees (of de vleesvervanger) bruin. Doe de uien erbij en bak ze goudgeel. Breng het op smaak met versgemalen peper, zout en kaneel. Voeg de tomaten, peterselie en het water toe, breng aan de kook en laat het 20 min. sudderen. Strooi de helft van het paneermeel in een beboterde ovenschaal en schep de helft van de vleesmassa erop. Leg daarop de plakken aubergine en bestrooi ze met 1/3e van de kaas. Herhaal dit met het overgebleven paneermeel, vlees, de aubergine en de helft van de kaas. Klop de eidooiers(!) in een kom, klop er een paar el. Bechamelsaus door en voeg dat bij de rest van de saus. Giet de saus over het gerecht, strooi de rest van de kaas erover en bak het 45 min. in de oven tot er een gekleurd korstje op zit.
Moussaka-aubergineschotel Met Gehakt, Tomaten En Kaas is een recept van Smulweb.nl