Spanakopita

0
Langer dan 1 uur -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

De spinazie uitzoeken, wassen en snijden. De boter in een pan laten smelten, de ui fruiten, de verse uitjes toevoegen en evenlater de spinazie. Goed doorroeren. Peterselie, dille, peper en zout toevoegen en met de deksel op de pan de spinazie laten koken tot het meeste vocht verdwenen is. De pan van het vuur halen, de melk door de spinazie roeren waardoor deze wat afkoelt. De eieren loskloppen en er de grof gesneden kaas aan toevoegen. Als de spinazie koud is geworden er het eiermengsel doorroeren. Een flinke ovenschaal, bakplaat invetten en er 8 met gesmolten boter bestreken vellen fylo leggen. De spinazie verdelen over de fylo (met boter bestreken) daar weer opleggen. Uitstekende stukken afsnijden. De deksel besprenkelen met gesmolten boter en de pita in een warme, voorverwarmde oven 40 tot 50 minuten gaar bakken. Een half uur laten koelen en dan opdienen.

Spanakopita is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Griekse spanakopita
35 min Snack
Bekijk recept
Spanakopita cups
45 min + 20 oventijd - Voorgerecht
Bekijk recept
Spanakopita
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gezondere Variant Op Spanakopita Van Astaci
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept

Griekse spanakopita
35 min Snack
Bekijk recept
Spanakopita cups
45 min + 20 oventijd - Voorgerecht
Bekijk recept
Spanakopita
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gezondere Variant Op Spanakopita Van Astaci
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept