Indiase Linzenpuree (Dhal)

4
20-30 min -
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Gebruik voor de currypasta bij voorkeur een milde currypasta. In plaats van ghee kunt u ook olie gebruiken. Kook de linzen in een pan met het water, de chilipepertjes en de kurkuma in circa 15-20 minuten zachtjes gaar. Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes. Hak de gember, de ui en de knoflook fijn.Verhit de ghee of olie in een braadpan en fruit de gehakte ui, knoflook en gember tot ze gaan geuren. Roer de currypasta en de blokjes tomaat erdoor. Bak het geheel nog circa 3 minuten. Schep de gare linzen erdoor en warm de dhal nog circa 5 minuten zachtjes door, terwijl u regelmatig roert, en laat het overtollige vocht verdampen. Doe de dhal over in een schaal en strooi de munt erover.

Indiase Linzenpuree (Dhal) is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Dhal met pastinaak en kikkererwten
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Indiase Linzensoep (Dhal)
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Dhal Met Rijst (Surinaams-Hindoestaans)
0-10 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Dhal
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept

Kip in yoghurt met mangochutney
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tandoorikip en groenten met pappadums
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kerriesoep met wortel en koriander
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tartaar van mango en pompoen
25 min Voorgerecht
Bekijk recept