Verhit de olie in een pannetje en fruit hierin de kleingesneden ui en de rijst onder voortduren omscheppen 3min. Voeg het water toe. Breng het geheel aan de kook. Draai de hittebron laag, leg een deksel op de pan en laat de rijst ca. 15 min. zachtjes koken tot hij bijna gaar is. Vermeng het gehakt in een kom met het fijngehakte ontbijtspek, het ei, de rijst en wat zout en peper. Haal de bladeren van de kool af en blancheer deze 3 min. in een pan koken water. Laat de koolbladeren goed uitlekken. Verdeel het gehaktrijstmengsel over de koolbladeren en maak van het geheel mooie rolletjes. Bind de rolletjes eventueel vast met keukengaren. Leg, nadat de zuurkool met het spek 30 min heeft gesudderd, de koolrolletjes in pan. Laat alles nog 1 uur doorsudderen. Haal de koolrolletjes uit de pan en het spek en houd ze apart. Smelt de boter in een pannetje en roer de bloem en de paprikapoeder erdoor. Voeg dit mengsel onder voortdurend roeren aan de zuurkool toe tot deze enigzins is gebonden. Leg de koolrolletjes terug in de pan en laat alles door en door warm worden.
Koolrolletjes Met Zuurkool is een recept van Smulweb.nl