In een wijde glazen ovenschaal (inh. ca. 2 liter) suiker, vanillesuiker en 4 eetlepels water doen In de magnetron op de hoogste stand (600-700Watt) suiker in ca. 4 min. laten smelten. Tussentijds twee keer doorroeren. Suiker in nog ca. 3-4 min. op de hoogste stand lichtbruin laten worden. SChaal uit de magnetron nemen. Boter, stroop en slagroom door gekarameliseerde suiker roeren. Al roerende gestolde karamel weer oplossen. Karamelmengsel in de magnetron op de hoogste stand in ca. 3-4 min. laten inkoken tot de massa dik stroperig begint te worden. Tussentijds 2 a 3 keer doorroeren. Intussen walnoten fijnhakken. Cakevorm invetten. Uit magnetron het karamelmengsel met garde doorkloppen tot het begint te stollen. Noten erdoor roeren. In cakevorm schenken. Laten afkoelen en in ca. 2 uur hard laten worden. Karamels in blokjes van 2x2 cm snijden.