Klop 2 eiwitten stijf. Klop in een andere kom de dooiers met de andere 3 eieren en de suiker lichtgeel en schuimig. Voeg al mixend de (gezeefde) maizena, cacao, vanille-aroma en het kastanjemeel beetje bij beetje toe. Wordt het mengsel te dik, roer dan met een garde in plaats van met de mixer. Schep als de massa goed gemengd is met een metalen lepel voorzichtig de stijfgeslagen eiwitten erdoor. Bekleed een springvorm van 28 cm met bakpapier en schep het beslag erin. Bak de taart ca. 45 min. Laat de taart op een rooster afkoelen. Snijd de taart overlangs doormidden, of als hij dik genoeg is, in drie lagen. Besmeer het snijvlak met kastanjecrème en leg de lagen weer op elkaar. Leg de taart met de mooiste kant naar boven en besmeer hem rondom (niet de onderkant) met de rest van de kastanjecrème. Bestrooi de rand met hagelslag en de bovenkant met cacao.