Notenwijn (Porto)

10-20 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Doe de okkernoten en de suiker in de emmer en overgiet alles met de rode en witte wijn en ook de alcohol. Sluit de emmer goed af en plaats hem op een donkere en koele plaats, daarna regelmatig de emmer schudden zodat de suiker zich goed kan vermengen met de vloeistof. Laat het geheel trekken tot eind januari, daarna de drank zeven en filteren (zie tip) of op flessen trekken (zie tip). Na het filteren en/of op flessen trekken de likeur nog minstens 3 maand laten trekken vooraleer deze te consumeren. TIPS Om de notenwijn te bereiden hoef je geen dure wijn te nemen. Een goedkope rode wijn geeft een even goed eindresultaat. Je kan een emmer met deksel gebruiken (misschien in een frituur of horecazaak of in een verffabriek een ongebruikte emmer vragen ). Zeer goed uitwassen zodat die vrij zijn van ongewenste geuren. Deze emmers sluiten heel goed af en kunnen meerdere keren gebruikt worden.

Notenwijn (Porto) is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Medaillon van hinde met portosaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Porto tonic
Snack
Bekijk recept
Gestoofd konijn met wortelen en rozijnen
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Everzwijnfilet met vijgensaus en vergeten groenten
Hoofdgerecht
Bekijk recept

Smetleedse notenwijn
0 min
Bekijk recept
Notenwijn (porto)
0 min
Bekijk recept
Cassata (met Groene Marsepein)
Langer dan 2 uur - Nagerecht
Bekijk recept