Garnalen Gemarineerd In Witte Wijn

4
Langer dan 2 uur -
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Pel de garnalen en verwijder de zwarte adertjes aan de bovenkant. Leg de garnalen in een platte schaal. Vermeng alle ingredienten voor de marinade, behalve de gehakte peterselie en de boter. Giet de marinade over de garnalen en schep ze enkele keren om. Laat ze minimaal 2 uur in de koelkast marineren. Smelt de boter in een grote koekenpan. Schep met een schuimspaan de garnalen uit de marinade en doe ze in de pan. Laat ze 8-10 minuten zachtjes sudderen, waarbij u ze regelmatig even omschept. Giet de marinade in een steelpan. Laat deze koken tot ze tot circa1/4 is ingekookt. Leg de gekookte garnalen in een grote schaal of op borden en giet er de ingekookte marinade over. Strooi er gehakte peterselie over en serveer het gerecht meteen.

Garnalen Gemarineerd In Witte Wijn is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

broodjes biefstuk uit Portugal
Bekijk recept
Aardbeiensorbetijs met wijn
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Kaasfondue met paddestoelen
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Scholpakketje met paddenstoelen schol scholfilet sjalotje paddenstoelen kruidenboter stokbrood witte wijn
35 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Nasi met garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ananascurry met garnalen
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Curry met groene kool en garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chinese lasagne met gehakt en garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept