St. Jacobsschelpen Met Eendenlever En Spaghetti

4
20-30 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Breng 1.75 liter water en 1 eetlepel zout aan de kook in een grote pan. Snijd ondertussen de st. jacobsschelpen horizontaal door de helft en snijd de eendenlever in even grote stukken. Verwijder wel de geel-groene galblaasrestjes van de eendenlever, deze smaken namelijk bitter! Doe de visbouillon, 85ml van de room/creme fraiche en de witte wijn in een wijde sauspan en kook snel in tot 150 ml. Doe de pasta in de pan met kokend water en kook hem in 4 minuten gaar /al dente. Giet af, dek af en houd de pasta warm. Smelt een klontje boter in de braadpan op een hoog vuur. Voeg de plakken st. jacobsschelpen toe en bak ze totaal 1 minuut, terwijl ze na 30 seconden gekeerd worden. Haal ze uit de pan, doe ze op een bord over en houd ze warm. Doe de rest van de boter in de pan met de stukken eendenlever en bak ook deze 1 minuut, ze omdraaiend als ze kleuren. Doe de eendelever dan over op het bord met de st.jacobsschelpen en houd warm. Doe dan het bouillon/wijnmengsel in de pan en breng het aan de kook, terwijl je met een lepel de aanbaksels van de bodem van de pan schraapt. Zeef daarna de saus in een kleinere pan. Roer de rest van de room/creme fraiche erdoor en proef of de saus op smaak is. Maak de saus goed warm.

St. Jacobsschelpen Met Eendenlever En Spaghetti is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Spaghetti met tomaatjes en zoete knoflook
30 min-
Bekijk recept
Spaghetti met walnotenpesto
30 min-
Bekijk recept
Spaghetti met geroosterde tomaten
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige tomaat-basilicumpasta
Hoofdgerecht
Bekijk recept

Saffraansoep met pastis en St.-Jakobsschelpen
40 min Voorgerecht
Bekijk recept
Haantje met knoflookaardappelen
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade van veldsla en poon
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Sardinemousse met paprika's en limoen
35 min
Bekijk recept