Baklava

30-60 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Meng in een kom de grofgehakte noten met de kaneel en de kruidnagelpoeder. Smelt de boter, leg op een beboterde bakplaat 4 vellen van het bladerdeeg, elk vel beboteren, leg hierop wat van het mengsel, dan 2 beboterde vellen, mengsel, dit herhalen tot er 4 vellen over zijn, deze 4 beboterde vellen als laatste over het mengsel spreiden, dan met een scherp mes de baklava insnijden, in vierkantjes, de rest van de gesmolten boter erover heen gieten. In een niet te hete oven (150-175) in ongeveer 30 minuten goud bruin bakken. Maak intusen de siroop: verwarm in een pannetje het water, de suiker, de honing en het vanille essence of poeder, ongeveer 5 minuten zachtjes laten koken. als de siroop klaar is van het vuur nemen en het citroenap toevoegen. Zodra de baklava uit de oven komt de hete siroop erover gieten en het geheel af laten koelen.

Baklava is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Baklava met walnoot
Bekijk recept
Baklava met noten
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Baklava met pistache
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Baklava
1u5 min Nagerecht
Bekijk recept

Baklava met walnoot
Bekijk recept
Baklava met noten
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Baklava met pistache
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Baklava
1u5 min Nagerecht
Bekijk recept