Bloem zeven: walnoten en boter toevoegen. Met de vingers de boter 2 min. door de bloem werken, tot het mengsel fijn en kruimelig is. Bijna al het water toevoegen, tot een stevig deeg mengen zo nodig meer water toevoegen. Op een met bloem bestoven werkvlak leggen en samendrukken tot het deeg soepel is. Een vorm van ca. 20 cm invetten. Deeg uitrollen en er bodem en rand van de vorm mee bekleden: rand bijsnijden. 20 minuten in de koelkast zetten. Oven voorverwarmen op 180 graden. Deeg bedekken met vetvrij papier, met daarop een laag ongekookte bonen of rijst. 10 min. bakken, uit de oven halen en papier en vulling weggooien. Nog 10 minuten in de oven zetten tot het deeg goudbruin is. Laten afkoelen. Voor de vulling: de kaas in een mengkom enigszins prakken. Slagroom, eieren en peterselie toevoegen en door elkaar kloppen. In de voorgebakken vorm gieten. 30 Minuten bakken, tot de vulling gerezen en lichtbruin is.De vulling zakt iets in al de taart afkoelt. Warm of koud serveren.
Een TOPPIE Blauwschimmel-kaastaart Voor De Kaasliefhebbers!! is een recept van Smulweb.nl