Een TOPPIE Blauwschimmel-kaastaart Voor De Kaasliefhebbers!!

8
Langer dan 1 uur -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Bloem zeven: walnoten en boter toevoegen. Met de vingers de boter 2 min. door de bloem werken, tot het mengsel fijn en kruimelig is. Bijna al het water toevoegen, tot een stevig deeg mengen zo nodig meer water toevoegen. Op een met bloem bestoven werkvlak leggen en samendrukken tot het deeg soepel is. Een vorm van ca. 20 cm invetten. Deeg uitrollen en er bodem en rand van de vorm mee bekleden: rand bijsnijden. 20 minuten in de koelkast zetten. Oven voorverwarmen op 180 graden. Deeg bedekken met vetvrij papier, met daarop een laag ongekookte bonen of rijst. 10 min. bakken, uit de oven halen en papier en vulling weggooien. Nog 10 minuten in de oven zetten tot het deeg goudbruin is. Laten afkoelen. Voor de vulling: de kaas in een mengkom enigszins prakken. Slagroom, eieren en peterselie toevoegen en door elkaar kloppen. In de voorgebakken vorm gieten. 30 Minuten bakken, tot de vulling gerezen en lichtbruin is.De vulling zakt iets in al de taart afkoelt. Warm of koud serveren.

Een TOPPIE Blauwschimmel-kaastaart Voor De Kaasliefhebbers!! is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Heerlijke gehakttaart met romatomaten, mais
40 min Bijgerecht
Bekijk recept

Oosterse rijstepap onder een karamellaagje
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Visskewers met een marinade van gekonfijte citroen, gekonfijte citroendip en citroensalsa
30 min-
Bekijk recept
Kip met een dip
30 min-
Bekijk recept
Winterstoof onder een dekseltje
15 min, wachten 45 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept