Pel de scampi. Kruid met peper en zout. Kook de pasta in kokend water met zout en voeg een flinke scheut olie toe, zodat de deegwaren niet aan elkaar gaan kleven. Giet de pasta af zodra deze beetgaar is en giet er nog wat olie over. Neem telkens wat pastasliertjes en wikkel die rond de scampi. Gebruik niet teveel, want de garnalen moeten zichtbaar blijven. Leg wat keukenpapier op een bord en leg de scampi erop. Zet ze in de koelast, maar dek ze niet af, zodat de pasta goed kan uitdrogen. Maak de saus: Pel de sjalot, snijd hem groe en fruit in wat olijfolie. Voeg de in partjes gesneden tomaten toe. Laat alles stoven, kuid de saus met peper en zout en voeg tijm en laurier toe. Giet er dan de kippenbouillon bij en laat alles gaar sudderen. Mix de saus en zeef hem. Maak eventueel verder op smaak. Verwarm frituurolie tot deze heel heet is en frituur daarin de scampi met 5 of 6 tegelijk. De pasta zal een wat grillige vorm aannemen. Schep telkens wat toumatencouilis op een voorverwarmd aperitiefbordje, leg er een garnaal op en bestrooi met nog wat grof zeezout.
Scampi Met Krokante Pasta En Tomatencoulis is een recept van Smulweb.nl