Zweedse Mosselen

4
20-30 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Snijd de wortels en bleekselderij in ragfijne reepjes en meng ze met 4 el dille. Snijd de rode uitjes in smalle partjes. Verwijder beschadigde mosselen en was ze 3 keer onder stromend koud water. Schik de schelpdieren laag voor laag met het groentemengsel in een grote pan. Schenk er 3 dl wijn bij en kook de mosselen 12-15 min. Schud de pan met deksel af en toe om. Laat het vocht in de mosselpan drie keer opkomen, zodat alle schelpen openstaan. Roer ondertussen 1 bekertje zure room los met 1 el mierikswortelpuree en roer het andere bekertje los met 2 el honing, 2 el mosterd en 2 el dillegroen. Roer de sausjes dunner met wat kookwater van de mosselen.

Zweedse Mosselen is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Mosselen met mieriksworteldip
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Thaise gewokte mosselen
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tagliatelle met mosselen en citroengras-roomsaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Soep met bier en mosselen
35 min
Bekijk recept

Fruitige balletjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Balletjes in stroganoffsaus
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zweedse gehaktballetjes in citroensaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Verstopte gehaktballetjes met boerenkool
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept