Doe in een grote 6-8 liter pan het water, zout, het dillezaad en 2 bundeltjes verse dille (samengebonden met een touwtje). Breng dit aan de kook en laat het gedurende 10 minuten hard doorkoken zonder deksel. was de rivierkreeftjes zorgvuldig en laat ze telkens met enkele tegelijk in het heftig kokende water glijden. Als alle kreeftjes erin zijn, dek dan de pan goed af en laat de inhoud 6 tot 7 minuten doorkoken. Leg in een grote (3-4 liter) kom de takjes dille van het derde bundeltje op de bodem uit. Haal de rivierkreeft uit de pan met een schuimspaan en schik ze op en rondom de takjes dille. Pers het aftreksel uit de pan door een fijne zeef over de rivierkreeft in de kom en laat alles staan tot het de kamertemperatuur heeft angenomen. dek dan de kom losjes af met plastic folie en zet deze minstens 12 uur in de koelkast; dit mag ook langer, desnoods 2 dagen, als dit zo uitkomt. Voor het opdienen wordt de vloeistof afgegoten en de kreeft op een schotel gerangschikt en gegarneerd met verse dille.