Salade Van Zeeuwse Garnalen En Gegrilde Scampie?s Met Zeewie

4
20-30 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Laat de zeewieren twintig minuten in water wellen. Doe de helft van het zeewoer met de azijn in een mengbeker van de keukenmachine en draai er een zacht puree van. Voeg al draaiend langzaam de olie toe zodat een gladde saus ontstaat. Doe de dressing in een kom, snijd de rest van het zeewier in smalle reepjes en roer die door de dressing. Breng de dressing op smaak met peper, zout en wat citroensap. Pluk de gewassen sla in stukjes en maak haar licht aan met de dressing. Pel de scampi?s, verwijder het darmkanaal, leg ze enkele minuten onder de hete grill en zout ze lichtjes. Verdeel de sla over vier borden, strooi er wat van de Zeeuwse garnaaltje over, leg er per bord twee scampi?s bij en garneer de borden met partjes tomaat en komkommmerballetjes.

Salade Van Zeeuwse Garnalen En Gegrilde Scampie?s Met Zeewie is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker


Salade van zeevruchten en zeeaster
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Franse salade niçoise
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Frisse salade met makreel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met cranberrypaté-toast
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept