Snijd de vis in moten van 3-4 cm lang en strooi er peper en zout over.Snijd het spek in reepjes en blancheer die.Pel de uitjes en snijd ze eventueel in tweeen. Smelt de boter in een ondiepe pan, voeg het spek en de uitjes toe en fruit ze lichtbruin. Voeg dan de moten vis, de wortel, de kruiden, de aardappelblokjes en de krab toe en braad deze op hoog vuur in 1-2 minuten al roerend bruin. Voeg de brandewijn toe en laat de alcohol verdampen. Voeg de rode wijn toe, breng het geheel aan de kook en laat 2 minuten doorkoken (let op dat de vis niet te zacht wordt). Haal de moten als ze gaar zijn met een schuimspaan uit de pan en laat ze goed uitlekken. Voeg de champignons toe en laat die in 5-7 minuten gaar worden. Breng het gerecht op smaak met peper en zout en bind het eventueel met de beurre mani. Voeg de vis weer toe en serveer het gerecht in diepe borden.