Kook de blaadjes lasagne zoals aangegeven op de verpakking. Maak een be-chamelsaus met de bloem, de boter, de melk, zout en peper. Laat de saus minstens 20 minuten zachtjes koken om de bloemsmaak te laten verdwijnen en om de saus vloeibaarder te maken. Breng op smaak met de helft van de kaas en nootmuskaat. Stoof de geborstelde champignons op heet vuur in een klontje boter en breng op smaak met peper. Stoof de in dunne schijfjes gesneden prei in een klontje boter gedurende 5 minuten op niet te hoog vuur. De prei mag nog een beetje krokant blijven. Vorm de lasagne in een ovenschotel. Begin met een laag pasta, een laag be-chamel en schik er de helft van de champignons over. Bestrooi met de helft van de peterselie en een beetje zout. Schik een nieuwe laag pasta op de champignons, gevolgd door bechamelsaus, de prei, een laag pasta, bechamelsaus, de overgebleven champignons en de overgebleven peterselie. Eindig met een laag pasta en bestrijk met de overgebleven saus. Strooi de overgebleven kaas op de lasagne en bak 30 minuten in een voorverwarmde oven van 200?. Versier met snippers truffels. U kan ook, indien mogelijk, enkele sneetjes truffel vermengen met de champignons, of de champignons op smaak brengen met enkele druppels truffelolie.
Lasagne Van Wilde Champignons, Prei En Truffels is een recept van Smulweb.nl