Maak de champignons schoon. Snijd de steeltjes ter hoogte van de hoedjes af. Laat kleine champignons heel en snijd grotere in tweeen of vieren. Hussel ze door het citroensap en zet ze weg. De champignonssteeltjes kunt u fijnhakken en aan soepen en sauzen toevoegen. Smelt de boter in een middelgrote steelpan en roer de bloem erdoor. Laat dit voorzichtig roerend ongeveer 1 minuut koken. Neem de pan van het vuur, voeg wat nootmuskaat, zout en peper, het laurierblaadje en de foelie toe en roer de slagroom er geleidelijk doorheen. Zet de pan weer op het vuur en breng de inhoud al roerend aan de kook. Kook de saus 1 minuut of tot ze gebonden is. Zet het vuur zachter en roer de champignons door de saus. Laat de saus met het deksel op de pan ongeveer 5 minuten koken of totdat de champignons zacht zijn. Als u sherry gebruikt, voegt u die tijdens de laatste minuten toe. Verwijder het laurierblaadje en het stukje foelie. Strooi voor het opdienen nog wat geraspte nootmuskaat over de saus.
Champignons In Roomsaus is een recept van Smulweb.nl