Kook de rijst gaar en droog in water met zout. verwarm intussen de oven voor op 200 graden. Pel en snipper de uien. Was en halveer de paprika, verwijder de zaadbol en snijd het vruchtvlees in stukjes. borstel de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Snijd de ham in blokjes. Verhit de boter in een wok of braadpan en roerbak de uisnippers, de stukjes paprika en de plakjes champinongs ca. 4 min. roer de blokjes ham en de gesnipperde kruiden toe en breng het mengsel op smaak met peper en zout; neem de pan van het vuur. klop de eieren los met de slagroom en roer de helft van de kaas erdoor; breng het mengsel op smaak met worcestersaus. Vet een ovenschaal in met wat boter. Schep de rijst, het champignon-hammengsel en het eimengsel door elkaar en schep het geheel in de ovenschaal; dek de schaal af met aluminumfolie. Zet de schotel ca. 15 min. in het midden van de oven, verwijder dan de folie en bestrooi de bovenkant met de rest van de kaas. Laat de kaas in ca. 5 min. goudbruin worden.
Rijstschotel Met Champignons, Ham En Kaas is een recept van Smulweb.nl