In plaats van vers eekhoorntjesbrood kunt u ze ook in gedroogde vorm verwerken. U hebt dan veel minder nodig (slechts 50 gram). Gedroogde paddestoelen moeten voor de bereiding in koud water geweekt worden. Maak de paddestoelen schoon en was ze daarna kort in ruim water. Snijd ze in vrij grove stukken. Hak de sjalotjes fijn. Verhit de olie in een pan en fruit de paddestoelen en de sjalotjes ongeveer 8 minuten op een matig vuur.Giet er vervolgens de kokende bouillon en de wijn bij en bestrooi het geheel met een royale hoeveelheid versgemalen peper. Laat het 10 minuten op een laag vuur doorkoken. Leng de tomatenpuree met wat van het vocht aan en voeg dit toe. Breng alles op smaak met wat zout en een beetje suiker.Laat de saus tegen de kook aan komen en klop er dan met 2 vorken of een garde ongeveer 25 gram boter door. Het is de bedoeling dat de saus dan wat schuimig wordt. Vlak voor het opdienen hakt u een halve theelepel dragonbladeren en wat peterselie fijn en strooit u deze kruiden over de saus.
Jagersaus Met Eekhoorntjesbrood is een recept van Smulweb.nl