Verhit in een wok de arachideolie. Giet overtollig vocht van de varkensfilet en inktvis af. Schroei de reepjes varkensfilet en inktvis dicht tot deze van kleur zijn veranderd. Giet de olie en de reepjes af (leg hiervoor een olievergiet/metalen zeef op een oliecontainer/oude pan). Breng tweederde deel van de kippenbouillon, drie vijfde deel van de lichte sojasaus, de witte rijstazijn en tweederde deel suiker aan de kook. Voeg de tofu, bamboescheut, winterwortel, paddestoel en zwarte zwam toe. Breng het geheel aan de kook. Voeg zoveel van het bindpapje toe tot de soep gebonden is. Voeg de reepjes varkensfilet en inktvis toe. Zet het vuur uit en voeg de los geklopte eieren in een dun straaltje aan de soep toe. Wacht enkele seconden en roer het ei door de soep. Voeg de koriander, lente-ui en de chili-olie toe. Witte peper kan eventueel ook nog toegevoegd worden.