Wok verhitten, Giet de olie erin en frituur, als hij licht begint te walmen, de tofu in porties lichtbruin. Laat ze op keukenpapier uitlekken. Giet de olie op 1 tot 2 eetlepels na leeg en laat weer heet worden. Voeg als de olie weer licht begint te walmen, de bosui en de knoflook toe en roerbak 30 seconden. Doe de Shii-Take in de wok en roerbak twee,drie minuten. Voeg de beide soorten sojasaus, de sherry, de suiker, de chillisaus de peper en de bouillon of het water toe. Draai het vuur laag en laat de baddestoelen stoven tot ze gaar zijn. (proeven) Voeg de tofu toe en laat het geheel nog twee minuten doorwarmen. Draai het vuur hoog en laat koken tot het vocht bijna verdampt is. Je kan inplaats van het inkoken het vocht ook binden met aardappelmeel. Dit vind ik zelf de lekkerste methode.
Stoofschotel Van Shii-Take En Tofu is een recept van Smulweb.nl