Champignon-spek-roomschotel Met Puree

4
10-20 min -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

- Bak de versnipperde ui lichtjes bruin in een diepe pan - doe er de spekblokjes bij tot ze lichtjes gebakken zijn - doe er de champignons bij en dek de pan af. - Als dit alles bijna gaar is (na ong. 7 min) doe je er een half vleesboullionnetje bij.
- Daarna doe je er anderhalf busje room bij en roer tot de saus dik geworden is. Eventueel nog dikker maken met maizena. Kruid met witte en zwart peper naar smaak. Geen zout, het spek maakt dit gerecht al zout genoeg.
- maak vervolgens aardappelpuree, en gebruik hiervoor de overgebleven room i.p.v. melk - maak een pureerand in de glazen schotel en vul deze vervolgens op met het champignonmengsel. Zet het in de oven tot de puree een bruin kleurtje krijgt... en smullen maar!!

Champignon-spek-roomschotel Met Puree is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Rodekoolstamppot met rundervinken
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige rodekool met lekkerbek
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spinazie-tomaatstamppot met runderworstjes
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zuurkool met gevulde hotdogs
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Pasta met rode zalm
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige champignon-pastaschotel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipschnitzel met gepofte aardappel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hollandse bonenstoof met spek, prei en ui
13 min Hoofdgerecht
Bekijk recept