Pie Van Hanekammen, Eiken- En Kastagnezwammen Met Stilton

6
30-60 min -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Maak intussen de vulling ; Doe de gedroogde paddestoelen in een kommetje, giet er het kokend water over en laat ze 30 minuten weken. Laat uitlekken en hak fijn. Verhit de oven voor op 200? C. Smelt de boter in een grote koekenpan op een matig vuur. Voeg de lenteuitjes toe en bak ze, af en toe roerend, in 5 minuutjes zacht, voeg knoflook, rozemarijn en tijm toe en roer nog 1 minuut. Zet het vuur hoog, voeg de verse en geweekte paddestoelen toe en bak ze 8-10 minuten tot ze zacht zijn en het vrijgekomen vocht volledig verdampt is. Laat ze afkoelen op een bord. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een cirkel van 30 cm doorsnee en bekleed er een niet-ingevet bakblik mee. Verkruimel de kaas in een kom, voeg de paddestoelen toe en meng. Verdeel het mengsel gelijkmatig over het deeg, maar laat de buitenste 4 cm onbedekt. Plooi de onbedekte rand over het paddestoelen-kaasmezngsel, het midden blijft open. Bak de taart in 30-40 minuten goudbruin. Neem hem uit de oven, laat hem 5 minuten staan en laat hem dan op een bord glijden.

Pie Van Hanekammen, Eiken- En Kastagnezwammen Met Stilton is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Champignons met zoete-aardappelkoekjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Stilton met port en gekaramelliseerde peer
20 min- Nagerecht
Bekijk recept
Kaaspie met gekaramelliseerde ui
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Yotam Ottolenghi's blauwekaastaartjes met ingemaakte rode biet en honing
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Chicken pie - pastei met kip en champignons
60 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bladerdeegtaart
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Bladerdeegpie met kip, champignons en dragon
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Double trouble pie cake
2 uur-
Bekijk recept