Snijd aan van de voetjes van elke champignon een stukje (ca.
0.5 cm.) af. Snijd de grotere exemplaren in vieren. Laat de kleintjes ongemoeid. Verhit een wok of pan met dikke bodem. Laat de boter en olie heet worden. Wacht tot het schuim van de boter begint weg te trekken. Voeg de champignons bij gedeelten toe. Laat ze 3 minuten, onder voortdurend roeren en omscheppen, bakken. Voeg tijdens het bakken paprikablokjes, ui en tegen het einde van de baktijd knoflook toe. Strooi paprikapoeder er over en schep de tomatenpuree er door. Strooi de gezeefde bloem er over en schep alles enkele malen goed om. Schenk de bouillon er onder voortdurend roeren bij. Blijf zolang roeren tot alles aan de kook is gekomen en een vrij dikke gebonden saus is verkregen. Houd alles 7-9 minuten tegen de kook aan. Voeg naar eigen smaak en inzicht zout en/of peper toe. Roer de helft van de peterselie door het gerecht.
Hongaarse Ragout Met Champignons is een recept van Smulweb.nl