Zweedse Paddestoelensaus

20-30 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Maak de paddestoelen schoon en snijd in dunne schijfjes. Bak de bloem bruin in de boter of margarine, blus af met de wijn en roer alles glad. Giet de bouillon erbij en roer de peterseliewortel, de selderij, de wortelen en de ham erdoor. Doe de paddestoelen erbij en laat alles 25 minuten op een lage vlam koken. Druk alles door een fijne zeef, roer de madera erdoor en maak de saus op smaak af met een paar druppels citroensap, de suiker, cayennepeper en zout.

Zweedse Paddestoelensaus is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Lamsvlees met paddestoelensaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Herfstpasta met paddestoelen
Bekijk recept
Varkenshaasmedaillons met paddestoelensaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Penne met paddestoelensaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Fruitige balletjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Balletjes in stroganoffsaus
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zweedse gehaktballetjes in citroensaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Verstopte gehaktballetjes met boerenkool
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept