Champignonragout (natriumarm)

10-20 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Maak de champignons zonodig schoon door harde en aangestoken delen te verwijderen. Was ze en snijd grote champignons enige malen in de lengterichting door. Snipper het uitje en fruit het in 1/2 eetlepel boter of margarine. Voeg, wanneer de ui lichtbruin is, de champignons toe en vermeng deze met de boter of margarine. Smoor de paddestoelen in een goed gesloten pan in ongeveer 10 minuten gaar. Leg ze af en toe om. Neem de champignons uit de pan. Smelt de rest van de boter of margarine in de lege pan. Voeg de bloem toe en vermeng deze met de boter of margarine. Schenk bij gedeelten onder goed roeren het vocht bij de massa. Voeg pas nieuw vocht toe wanneer de vorige hoeveelheid zich met de massa heeft vermengd. Maak de saus op smaak af met citroensap, tomatenpuree of witte wijn, peper en fijngehakte peterselie. Vermeng de champignons met de saus.

Champignonragout (natriumarm) is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Kipshoarma Met Iets Slankere Knoflooksaus (natriumarm)
10-20 min -
Bekijk recept
Venkel (natriumarm)
20-30 min - Bijgerecht
Bekijk recept
Champignonragout (natriumarm)
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Waterkerssalade (natriumarm)
Bekijk recept

Gevuld brood met champignonragout
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Champignonragout met groene asperges
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kip-champignonragout met rijst
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Champignonragout
10-20 min -
Bekijk recept