Perziken-Kersensoep

8
30-60 min -
Soep
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Dompel de perziken even onder heet water, zodat ze zich gemakkelijk laten schillen. Snijd ze doormidden en verwijder de pit. Maak de kersen schoon, snijd ze eveneens doormidden en verwijder de pitten. Bestrooi het fruit met 100 gr suiker, dek de kom af met een theedoek en zet hem op een koele plaats weg. Snijd de citroen en de sinaasappel in vieren. Maak de aardbeien schoon en snijd ze doormidden. Doe de stukken citroen met de stukken sinaasappel en aardbeien in een pan, voeg er het kaneelpijpje, de helft van de pepermuntblaadjes en het restand van de suiker aan toe en giet de wijn erbij. Zet de pan op het vuur en laat alles 15 minuten zachtjes koken. Verwijder het kaneelpijpje en maak het mengsel fijn met de mixer. Giet deze vruchtensoep door een zeef terug in de pan, voeg er het overige fruit aan toe en laat alles nog 5 minuten zachtjes doorkoken. Garneren met de verse pepermuntblaadjes en in de pan opdienen.

Perziken-Kersensoep is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Kersensoep Met Kaneelcreme
Langer dan 1 uur - Nagerecht
Bekijk recept
Kersensoep Met Kaneelcreme
Langer dan 1 uur - Nagerecht
Bekijk recept
Kersensoep Met Balsamico
10-20 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Kersensoep
10-20 min - Nagerecht
Bekijk recept

Perziken met amaretti
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Perzik trio
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Parmaham met meloen en perzik
10 min Voorgerecht
Bekijk recept
Chinese kool-pilav met kerrie-kipdrumsticks
30 min-
Bekijk recept