2Verwarm 1 eetlepel margarine.Bak op laag vuur spekblokjes in ca.8 minuten uit.Voeg de sjalotjes toe en bak ze in ca.5 minuten lichtbruin.
3Roer de bloem door de sjalotjes en de spekjes.Laat de bloem ca.5 minuten meewarmen.
4Voeg de tijm.vleesfond,en 1,75 dl wijn toe.Breng het al roerend aan de kook en laat het ca.15 minuten zacht koken.
5Verhit de rest van de margarine.Bak de tournedos in ca.3 minuten aan beiden kanten bruin en van binnen rose.Leg het vlees op een voorverwarde schaal.Bestrooi het met zout,versgemalen peper en de helfd van de peperselie.
6Roer door de warme saus de rest van de rode wijn.Breng de saus op smaak met zout en peper.Schenk de saus in een voorverwarde sauskom.Bestrooi met de rest van de peterselie.Geef de saus er apart bij.
7Lekker met aardappelgratin en sperziebonen. Variaties op rode wijn -Druivensap -Witte wijn -Appelsap
Tournedos Met Sjalotjes In Rode Wijnsaus is een recept van Smulweb.nl