Vlaams Vispannetje

6
30-60 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Zeef de groentebouillon en breng opnieuw aan de kook.Leg de stukken vis erin en pocheer de vis in ca.10 minuten.Neem de vis uit de pan en houd ze warm in een afgedekte schaal. Laat de bouillon iets inkoken. Smelt de boter en roer de boter er door.Roer er vervolgens voorzichtig driekwart van de bouillon.Klop de dooiers los,voeg er enkele eetlepels van de hete bouillonaan toe en roer dit goed door elkaar. Neem de pan van het vuur en voeg het dooiermengsel toe aan de saus.Zet de pan op een zacht vuurtje zodat de saus niet meer kookt.Voeg het citroensap en de garnalen(houd er wat over voor de garneering). Leg de vis in een seveerschaal en giet de saus erover,bestrooi met fijn gesnpperde peterselie en garneer met de schijfjes citroen en de garnalen.

Vlaams Vispannetje is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Mediterraan vispannetje
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
IJslands vispannetje
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spaans vispannetje
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hollands vispannetje
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Vlaamse runderstoof
Bekijk recept
Vlaams pasteitje
20 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Vlaams stoofvlees met Duvel
170 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kabeljauw op z'n Vlaams
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept