Amuse Van Tarte Tatin Van Ui En Sinaasappel

30-60 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Schil de sinaasappel dik en snijd het vruchtvlees tussen de vliezen uit. Vang het sap op. Karameliseer de suiker in een pan en boeg de kruidnagels,, azijn, wijn, het sinaasappelsap, het opgevangen sinaasappelsap en de partjes sinaasappel toe. Roer de ui erdoor en laat het geheel 10-15 minuten inkoken. Steek uit elk velletje bladerdeeg twee rondjes ter grootte van het bakje dat gebruikt gaat worden om in te bakken en prik er enkele gaatjes in met een vork. Beboter acht porseleinen bakjes en bedek de bodem met een laagje van het ui-sinaasappelmengsel. Leg hierop het bladerdeegrondje. Bak de tarte tatins30 minuten in een oven op 180 graden en stort ze daarna op voorverwarmde bordjes. Serveer direct en geef er een vorkje bij.

Amuse Van Tarte Tatin Van Ui En Sinaasappel is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Spinazie-linzensalade met kalkoen en sinaasappel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kip met chorizo en sinaasappel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Banaan met rum en sinaasappel
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Vispakketjes met sinaasappel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Scampi amuse
20 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Amuse-slaatje met cranberrypaté
15 min-
Bekijk recept
Amuse americain
10 min Snack
Bekijk recept
Omelet amuse
25 min + 1 uur wachten -
Bekijk recept