Bacalhau Met Kikkererwten

4
20-30 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Giet de bacalhau af en doe in een pan met ruim koud water tot de vis onderstaat. Laat het water tegen de kook aan komen en pocheer hierin de vis in ongeveer 20 minuten gaar (het water mag niet koken omdat de vis dan taai wordt!). Laat de vis afkoelen en scheur hem in stukjes. Hak 1 ei grof en snijd de andere 3 eieren in plakjes. Verhit de olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de in ringen gesneden uien gaar. Doe er dan de knoflook, paprikapoeder, saffraan bij en fruit mooi goudgeel. Schep er de vis, de kikkererwten, de eieren, scheutje azijn, olijven, peterselie en piri-pirisaus (naar smaak) doorheen en warm onder voorzichtig omscheppen goed door. Schep in een mooie dienschaal en garneer de schotel met gehakte peterselie, het grofgehakte ei en nog wat olijven en wat partjes citroen.

Bacalhau Met Kikkererwten is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Bloemkoolcurry met ananas-amandelsalsa
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Scampi met hummus en lauwwarme sesamvinaigrette
40 min Voorgerecht
Bekijk recept
Bietenhummus
10 min Snack
Bekijk recept
Kikkererwten-paprikastoofpot
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Salada de bacalhau com azeitonas
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Pasteis De Bacalhau A Minha Moda (portugal)
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Bacalhau
Langer dan 1 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bacalhau A Bras E Endivia
Langer dan 1 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept