OVEN KIP KIEV

4
30-60 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

De kipfilets tussen plastic folie plat slaan tot de filet overal even dik is, ca. 3/4 cm. Dit platslaan wil heel goed met b.v. de onderkant van een koekenpannetje of met een deegroller. Maak van de boter een kruidenboter door er de knoflook, peterselie, peper en zout door te roeren. Verdeel de helft van de boter in vier stukjes en stijf deze in de vriezer even op. Leg op elke geplette kipfilet een stukje koude boter en vouw de kip er goed omheen. Zet vast met een cocktailprikker. Haal de kippakketjes door het meel en daarna door het eimengsel. Het paneermeel mengen met knoflookpoeder en dragon (of estragon) en de kippakketjes hier goed door rollen tot alles goedbedekt is met paneermeel. De rest van de knoflookboter in een ovenschotel smelten en de kip er met de naad naar onderen inleggen. In een oven van ca. 175? C. gedurende ca. 30 minuten afhankelijk van de dikte van de kipfilets) bakken. Zo nu en dan een beetje boter uit de ovenschotel erover gieten. De kip is klaar als hij mooi lichtbruin is en stevig aanvoelt. Je kunt natuurlijk experimenteren met de kruiden die door de boter gaan. B.v. dille, lavas, bieslook of oregano.

OVEN KIP KIEV is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Jamie Oliver's kip Kiev
1uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Indiase kip kiev
55 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oekraïense kip kiev
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
KIP KIEV; GEVULD MET KRUIDENBOTER
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Tomaat en courgette uit de oven
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Pasta met kip uit de oven
75 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Appelbeignets uit de oven
50 min
Bekijk recept
Aardappelwaaiers uit de oven
25 min Bijgerecht
Bekijk recept